Kedden még sokan pesszimistán látták a világot a sportsikerek tekintetében, de szerdára már sokat változott a helyzet. A nagyon beleélőseknek lehet, hogy az általános hangulatukra is hatással volt, és ezt a környezetük is megsínylette. De szerdán már ismét elkezdtek bizakodni a kételkedők, akiket ki lehetett zökkenteni pár nem várt csalódással és ijedtükben össze-vissza írogattak mindenféle véleményt. Ugyan a szerdai napon is volt pár váratlan vereség de nem volt idő szomorkodni miattuk, mert szinte egymás után jöttek a jó eredmények. Az úszóink sem vattából vannak és ezt újra be is bizonyították. Cseh Laci nagyot úszott, és most már biztos vagyok benne, hogy érmes lesz, és hát a Gyurta Dani meg kivágott egy világcsúcsot amiért jelen pillanatban egy olimpiai aranyérem is jár. Szilágyi Áron és Gyurta Dani érme pedig nem csak nekik, hanem az egész magyar küldöttségnek is sokat számít. Élőben látni egy olimpiai aranyat, nagyon komoly motivációs tényező a megmérettetésre készülő társak számára.

Nagyot játszottak a pólós lányok is Kína ellen. Kína a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes lett, tehát ez egy igazán nagy győzelem volt. Az elején kicsit elengedték őket de a lefújás pillanatában már a mieink vezettek eggyel. És csak ez számít.

Holnap a vízilabdás fiúk is behúzzák az első győzelmüket a románok ellen. Biztos vagyok benne, hogy egy kicsit izgulnak de ez rendben is van így. Az ellenfelet sohasem szabad lebecsülni. A románok az előző meccsükön komoly problémát okoztak az amerikaiaknak de végül kikaptak. Tőlünk is ki fognak úgy, ahogy ebben az évben ez már háromszor meg is történt.  Amúgy ilyen ellenféllel jó kezdeni egy versenysorozatot. Kellőképpen oda kell figyelni rájuk, mert minden poszton van egy-egy jó játékosuk, de ettől még azért verhetőek. A csapat így egy győzelemmel indíthat, amely majd kellő önbizalommal párosul. Ez most nem így alakult de ezzel már nincs is mit tenni. Még semmiről nem maradtunk le. Most elkezdjük szépen begyűjtögetni a győzelmeket, és kellő önbizalommal várhatjuk majd az erősebb csapatokat. Lehet, hogy a mérkőzés eleje kicsit szoros lesz, de ez az óvatosság számlájára írható. Akár azt is mondhatnánk, hogy számunkra, vízilabda szempontjából, most kezdődik az olimpia. Csak mostantól kezdve kell hozni a meccseket. Volt két felvezető mérkőzés de most már élesben megy a dolog. Ha nyerünk úgysem fog senki emlékezni a vereségekre, meg nem is kell. Persze ez még odébb van.

Az elmúlt pár nap nagyon jól példázza, miért is szép a sport. Ki nézné akkor a versenyeket, ha előre lehetne tudni az eredményeket? Hát nem sokan. Mindenki szeret egy kicsit izgulni. Reménykedni a sikerben, ha van esély rá, ha nincs. Ezért szép a sport. Felébreszti a reményt, országokat mozgat meg, és embereket hoz össze. Mindegy, milyen sportágról is van szó csak legyen ott a piros-fehér-zöld, és már zúg is a hajrá magyarok. Ez pedig így van rendjén.

 

Forrás: www.mob.hu/egy-gollal-gyozott-a-noi-vizilabda-valogatott